Kurs „Zdobnictwo cukiernicze” – 3 edycje po 40 godzin, liczba uczestników: 30 (po 10 os. na edycję)
Minimalny program kursu obejmował:
- nowoczesne urządzenia produkcyjne,
- formy i szablony,
- zdobienie z stylu angielskim z wykorzystaniem mas cukrowych, marcepanu,
- napisy z kremów, polew,
- dekoracje z karmelu oraz ciekawe inspiracje z czekolady.
Terminy zajęć:
1 edycja: 04.11.2018 r. – 25.11.2018 r.
2 edycja: 21.01.2019 r. – 24.04.2019 r.
3 edycja: 09.02.2019 r. – 17.02.2019 r.
Zajęcia miały charakter wykładowy i ćwiczeniowy. Dzięki udziałowi w kursie uczestnicy nabyli wiedzę i umiejętności z zakresu wykorzystywania przyrządów potrzebnych do przygotowywania i dekorowania wyrobów cukierniczych, umiejętności sporządzania różnego rodzaju ciast i wyrobów cukierniczych, umiejętności sporządzania mas, kremów i innych półproduktów cukierniczych, poznali podstawy dekorowania gotowych produktów cukierniczych.
Kurs zakończył się wydaniem zaświadczeń i certyfikatów.