Kurs zdobnictwo cukiernicze

Kurs „Zdobnictwo cukiernicze” – 3 edycje po 40 godzin, liczba uczestników: 30 (po 10 os. na edycję)

Minimalny program kursu obejmował:

  • nowoczesne urządzenia produkcyjne,
  • formy i szablony,
  • zdobienie z stylu angielskim z wykorzystaniem mas cukrowych, marcepanu,
  • napisy z kremów, polew,
  • dekoracje z karmelu oraz ciekawe inspiracje z czekolady.

Terminy zajęć:

1 edycja: 04.11.2018 r. – 25.11.2018 r.
2 edycja: 21.01.2019 r. – 24.04.2019 r.
3 edycja: 09.02.2019 r. – 17.02.2019 r.

Zajęcia miały charakter wykładowy i ćwiczeniowy. Dzięki udziałowi w kursie uczestnicy nabyli wiedzę i umiejętności z zakresu wykorzystywania przyrządów potrzebnych do przygotowywania i dekorowania wyrobów cukierniczych, umiejętności sporządzania różnego rodzaju ciast i wyrobów cukierniczych, umiejętności  sporządzania mas, kremów i innych półproduktów cukierniczych, poznali podstawy dekorowania gotowych produktów cukierniczych.

Kurs zakończył się wydaniem zaświadczeń i certyfikatów.

Referencje