Kurs potrawy regionalne

Kurs „Potrawy regionalne” – 3 edycje po 40 godzin, liczba uczestników: 30 (po 10 os. na edycję)

Minimalny program kursu obejmował:

  • surowce wykorzystywane do przygotowywania potraw w rejonie sądeckim,
  • potrawy z mąki,
  • potrawy z wykorzystaniem ziemniaków,
  • potrawy z fasoli, kapusty, grochu ,,potrawy świąteczne”

Terminy zajęć:

1 edycja: 20.10.2018 r. – 28.10.2018 r.
2 edycja: 21.01.2019 r. – 24.01.2019 r.
3 edycja: 30.03.2019 r. – 14.04.2019 r.

Zajęcia miały charakter wykładowy i ćwiczeniowy. Absolwenci kursu uzyskali wiedzę i umiejętności z zakresu przygotowania potraw według starych przepisów kuchni regionalnej, w nowych aranżacjach.

Kurs zakończył się wydaniem zaświadczeń i certyfikatów.

Referencje