Kurs „Domowe pieczywo” – 2 edycje po 40 godzin, liczba uczestników: 20 (po 10 os. na edycję)
Minimalny program kursu obejmował:
- pieczywo – kwalifikacja,
- produkcja domowa,
- technika sporządzania ciasta,
- urządzenia domowe do wypieku chleba,
- przykłady produkcji wyrobów piekarskich i okazjonalnych.
Terminy zajęć:
1 edycja: 01.12.2018 r. – 09.12.2018 r.
2 edycja: 09.02.2019 r. – 17.02.2019 r.
Zajęcia miały charakter wykładowy i ćwiczeniowy. Celem kursu było przedstawienie kluczowych zagadnień związanych z samodzielnym wypiekiem chleba, ale także zapoznanie osób pretendujących do miana domowego piekarza z podstawowymi informacjami dotyczącymi pieczywa. Dzięki udziałowi w kursie stały się bardziej dostęone dla uczestników tajniki pieczenia chleba.
Kurs zakończył się wydaniem zaświadczeń i certyfikatów.